Skip til primært indhold

Specialer

På denne side kan du se en oversigt over de specialer, der helt eller delvist udbyder uddannelsesstillinger i i Grønland.

KBU og almen medicin

Grønlands Sundhedsvæsen opslår KBU forløb (2 x 6 måneder), samt introduktionsstillinger (6 eller 12 måneder) og hoveduddannelsesstillinger i Almen medicin (54 måneder). Uddannelserne foregår for størstedelens vedkommende på Dronning Ingrid Sundhedscenter (DIS) og Dronning Ingrid Hospital (DIH), begge i Nuuk. Fase 3 i den almen medicinske hoveduddannelse foregår ofte på et af regionssygehusene i Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut og Qaqortoq, og i enkelte tilfælde udbydes der også introduktionsstillinger på et regionssygehus.

Kontaktpersoner

Uddannelsesansvarlig overlæge Gert Mulvad, gm@peqqik.gl

Chefdistriktslæge Jesper Olesen, jeol@peqqik.gl

Gynækologi-obstetrik

DIH kan indgå i introduktionsuddannelse for gynækologi-obstetrik med 6 af de 12 måneder. Opslaget sker i hvert enkelt tilfælde efter aftale om samarbejde med en gynækologisk afdeling i Region Syd (evt. Region Nord eller Øst) om at kunne bidrage med de øvrige 6 måneder. DIH er desuden godkendt til at kunne indgå i H-forløb med 6 måneders kirurgi (fase 1) og 2 x 6 måneders gynækologi (fase 2 og fase 4).

Intern medicin

DIH kan varetage et fuldt Introforløb i de interne medicinske specialer (12 måneder). DIH vil desuden efter særlig aftale og godkendelse ad hoc kunne indgå i H-forløb i enkelte interne medicinske specialer med ophold af typisk 6 måneders varighed. 

Kirurgi

DIH kan varetage en fuld introduktionsuddannelse i kirurgi (12 måneder). DIH er desuden godkendt til at kunne indgå i H-forløb med 2 x 12 måneder 

Samfundsmedicin

Landslægeembedet kan varetage en fuld introduktionsuddannelse i samfundsmedicin (12 måneder) og er også godkendt til at kunne indgå i et H-forløb med 18 måneder.

Øvrige specialer

Efter aftale.

Kontakt

Helle Guldager Aaskoven

Helle Guldager Aaskoven

Chefkonsulent

Koncern HR, Sundhedsuddannelser


23 66 75 17 Send sikkermail (benyt denne til personfølsomme oplysninger)
APPFWU01V