Skip til primært indhold

Neurokirurgi

Som neurokirurg specialiserer du dig i at operere i hjernen og i ryggen omkring rygmarven.

En neurokirurg diagnosticerer og behandler lidelser i nervesystemet kirurgisk samt laver opfølgning og forebyggelse af medfødte og erhvervede lidelser både hos børn og voksne.

De fleste neurokirurger vælger at specialisere sig indenfor enten hjerneoperationer eller rygoperationer, men alle neurokirurger kan begge dele.

Neurokirurger er specialister indenfor blandt andet hjernekræft, hjernedød, alle former for operationer på ryghvirvler, prolapser, nerver og svulster i ryggen, operation af karmisdannelser og udposninger på hjernens kar, behandling af for højt (eller for lavt) tryk i kraniet, neurostimulation med elektroder både i hjernen, på rygmarven og på nerverne ude i kroppen, epilepsikirurgi, smertekirurgi, operationer for hjerneblødninger – også de blødninger, som opstår efter ulykker.

Neurokirurger opererer medfødte misdannelser i hjernen, eller af selve kraniet. Nogle børn fødes med en forkert kranieform, og da kan man save kraniet i små stykker og sætte det rigtigt sammen igen, mens babyen ligger og sover i narkose.

Neurokirurger er også specialister indenfor skader på ryggen og nakken efter ulykker og benyttes derfor til at vurdere både de akutte – og senfølgerne på nervesystemet efter disse.

Introduktionsstillinger

Der er dimensioneret 2 introduktionsstillinger i neurokirurgi i Region Syd. Det er sygehusene, der opslår introduktionsstillinger.

Find ledige introduktionsstillinger i Region Syddanmark på sundhedsjob.dk

 

Hoveduddannelsesstillinger

Der opslås 1 hoveduddannelsesstilling i neurokirurgi årligt i samarbejde med Region Nord med tiltrædelse 1. januar.

Find ledige hoveduddannelsesstillinger på sundhedsjobs.dk

Opret din egen jobagent, så får du besked, når der er nye opslag.

 

Kontakt

Marika Dalsgaard Aagaard

Marika Dalsgaard Aagaard

AC-Fuldmægtig

Koncern HR, Sundhedsuddannelser


24 42 51 66 Send sikkermail (benyt denne til personfølsomme oplysninger)
APPFWU02V