Kommunikationskursus
Kommunikationskurset er obligatorisk for læger ansat i andet delforløb af klinisk basisuddannelse og gennemføres som 2 dages internatkursus og 1 opfølgningsdag
Kurset opfylder Sundhedsstyrelsens vejledning om Generelt kursus i kommunikation, som beskrevet i Vejledning om generelle kurser i den kliniske basisuddannelse.
Formål
At understøtte de uddannelsessøgendes muligheder for at erhverve sig de i målbeskrivelserne opstillede kompetencer og forbedre de kommunikationsfærdighederne.
Kurset skal
- Øge deltagernes forståelse for, hvilken betydning kommunikation har for alle professionelle relationer - såvel til patienter og pårørende som til kolleger.
- Øge deltagernes forståelse for psykologiske, sociale og kulturelle faktorers betydning for kommunikation.
- Give deltagerne mulighed for at opnå færdigheder i at kommunikere med patienter, pårørende og kan indhente relevante oplysninger fra patienter, pårørende, kolleger og andre samarbejdspartnere.
- Kan formidle information, der er tilpasset patienter, pårørende, kolleger og andre samarbejdspartneres behov.
- Sætte deltageren i stand til at forholde sig reflekterende til de følelsesmæssige reaktioner, der opstår i samtaler med patienter, pårørende og kolleger - både hos deltageren selv og samtalepartnerne.
- Styrke deltagernes bevidsthed om rammerne for samtalesituationen, herunder tidsdimensionen, de fysiske rammer samt asymmetrier i kommunikationen.
Mellem modul 1 og 2 er der obligatoriske kommunikationsopgaver, bla. optagelse af egen læge-patientsamtale. Optagelsen danner baggrund for en del af arbejdet på modul 2, hvor lægerne hjælpes til at reflektere over egne erfaringer og får udvidet de kommunikative evner.
Tildeling
Den Lægelige Videreuddannelse i Region Syddanmark er hovedansvarlig for, at du tilbydes kurset, og tildelingen sker i samarbejde med Lærings- og Forskningshuset i Aabenraa. Du og din praksis/afdeling får besked om kursustildelingen ca. 3 måneder før start på basisuddannelsens 2. delforløb. I indkaldelsen vil datoer, tidspunkter og sted fremgå. Ca. 3-4 uger før kurset, modtager du en mail med yderligere oplysninger.
Evaluering
Evaluering af kurset foregår elektronisk via SurveyExact.
Dokumentation for deltagelse
Når du har gennemført begge moduler, godkendes kurset i din logbog. Den elektroniske godkendelse skal være i orden, når du søger om selvstændigt virke.
Kontakt vedrørende undervisere, overnatning mv.
Lærings- og Forskningshuset, Sygehus Sønderjylland
Kontakt vedrørende tildeling og afbud
Kontakt
Lærings- og Forskningshuset
Sygehus Sønderjylland
Kresten Philipsens Vej 15F, 6200 Aabenraa
21 77 88 27 lfh@rsyd.dk

Ann Vølkers Engelbrechtsen
Specialist
Koncern HR, Sundhedsuddannelser
76 63 18 13 ave@rsyd.dk Kontakt