Skip til primært indhold

Ansøgning, faglig profil og vurderingsskema

Læs vejledningen nedenfor når du vil søge hoveduddannelse i psykiatri

Hvornår er du kvalificeret til at søge hoveduddannelse?

Har du fået Sundhedsstyrelsens tilladelse til selvstændig virke, og har du på ansættelsestidspunktet  gennemført og fået godkendt en introduktionsuddannelse i psykiatri, er du kvalificeret til at søge hoveduddannelse i specialet.

Udfyld et vurderingsskema, hvis du ikke har fået godkendt din introduktionsuddannelse 

Er du aktuelt ansat i en introduktionsuddannelse, men ikke kan nå at få den godkendt elektronisk i uddannelseslæge.dk (kan først ske 1 måned før), så skal du få din uddannelsesansvarlige overlæge til at vurdere, om du forventes at opnå de krævede kompetencer og det tidsmæssige krav. Vurderingsskemaet skal vedhæftes din ansøgning.

Udfyld vurderingsskema for introduktionsuddannelsen i psykiatri (word)

Den faglige profil for psykiatri

Den faglige profil er en beskrivelse af specialet, de potentialer og kvalifikationer, som der lægges vægt på, når ansøgere vurderes og prioriteres til ansættelse i hoveduddannelsesforløb. 

Læs den faglige profil for psykiatri (pdf). 

Du skal sende din ansøgning elektronisk på videreuddannelsen.dk

Når du har oprette dig som bruger, skal du udfylde 5 faneblade : Stamdata, Uddannelse, CV, Motiveret ansøgning og Prioritering. 

Vær opmærksom på følgende:

 • Stamdata: Al kommunikation i forbindelse med din ansøgning foregår via den e-mail adresse, du angiver. Tjek at du modtager kvitteringsmail ved ansøgningsfristens udløb (Tjek også dit spamfilter)
 • Uddannelse: Bevis for selvstændig virke kan du downloade fra autorisationsregistret, hvis du ikke har det i din e-boks. Søg i autorisationsregistret.
  Du kan kun indtaste oplysninger for én introduktionsstilling - angiv den du senest har fået godkendt i specialet. Som dokumentation for gennemført og godkendt introduktionsuddannelse kan du downloade og vedhæfte filer fra uddannelseslaege.dk (eller logbog). Hvis ikke du er færdig med din introduktionsuddannelse, skal du vedhæfte vurderingsskemaet, som er nævnt ovenfor.
  Som dokumentation for gennemført kursus i klinisk vejledning kan du downloade og vedhæfte fil fra uddannelselslæge.dk.
 • CV: Vedhæft CV med angivelse af dine lægelige ansættelser i kronologisk rækkefølge. Publikationer, posters, abstracts, foredrag o.l. - vedhæft en oversigt  (du skal ikke vedhæfte selve artiklen, poster osv.). Vedhæft en liste med angivelse af reference personer. Læs mere om indhentelse af reference.
  Du kan vedhæfte en samlet liste/oversigt over dine relevante kurser. Du bedes oplyse, om du har gennemført grundkursus i psykoterapi, eller om du er tilmeldt/i gang med kurset.
  HUSK at være opmærksom på funktionstid og vedhæft evt. dokumentation. Læs mere om funktionstid
 • Motiveret ansøgning: Vedhæft en motiveret ansøgning på maksimalt én A-4 side.
 • Prioritering. Du skal bruge musen til at trække de hoveduddannelsesforløb, du ønsker at prioritere. De skal stå i den rækkefølge, du ønsker at prioritere forløbene i.

Du gemmer dine oplysning via Indsend fanen. Obligatoriske felter (vedhæftninger) er markeret med en rød *. Du kan ikke indsende/gemme din ansøgning før de obligatoriske felter er udfyldt. Du skal også på tro og love afkrydse, at dine oplysninger er korrekte.

Når du har indsendt din ansøgningen, er dine oplysningerne gemt. Du kan redigere i dine oplysninger frem til ansøgningsfristens udløb. Deadline for indsendelse er kl. 23.59 på ansøgningsfrist datoen (ses i toppen på videreuddannelsen.dk).

Når ansøgningsfristen er udløbet, får du en e-mail som kvittering på, at din ansøgning er modtaget. 

Du kan downloade en PDF udgave af din ansøgning, indtil samtalerne har været afholdt.

Ansættelsessamtaler

I stillingsopslaget er oplyst, hvilken dato samtaler finder sted.
Du modtager en e-mail med tidpunkt og sted, hvis du indkaldes til samtale. Vi beder dig bekræfte, at du kan deltage i samtalen. 

Ansættelsesudvalget består af

Repræsentanter fra de uddannelsesgivende psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark (6 repræsentanter).
1-2 repræsentanter udpeget af specialeselskabet 
1 repræsentant fra Yngre Læger
Speciales sagsbehandler i videreuddannelsessekretariatet.

Samtalen forventes at have en varighed af ca. ½ time, og du vil i løbet af samtalen blive præsenteret for en case. 

Læs mere om ansættelsesprocedure og ansættelsesudvalg

Har du spørgsmål eller problemer med din ansøgning

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Oplever du systemmæssige problemer den sidste aften, inden ansøgningsfristen udløber, er det vigtigt, at du sender din ansøgning til mailadressen nedenfor, og oplyser at du forgæves har forsøgt at uploade din ansøgning.

Kontakt

Lone Flø

Specialkonsulent

Koncern HR, Sundhedsuddannelser


23 35 65 91 Kontakt
APPFWU02V