Skip til primært indhold

Kardiologi

Kardiologi er et alsidigt speciale, hvor samarbejde er i højsædet og hvor klinik og paraklinik smelter sammen.

Kardiologi varetager medfødte og erhvervede sygdomme i hjertet, perikardiet, lungekarrene og aorta. Specialet er meget alsidigt, idet det rummer en række meget akutte tilstande samt mere kroniske tilstande. Man ser således både patienter under indlæggelse og til ambulante kontroller.

Noget af det unikke ved specialet er det tætte samspil mellem klinik og paraklinik, da især udførelse og tolkning af ekg og ekkokardiografi er tæt sammenknyttede med klinikken. Dermed er der mulighed for hurtigt at stille diagnoser, hvilket oftest også er nødvendigt. Der er dog en god tradition for samarbejde inden for specialet, så de svære beslutninger tages ofte i samarbejde med gode kolleger. Der er også et stort samarbejde med andre specialer, især anæstesien, thorax- og karkirurger, radiologer samt de øvrige intern medicinske specialer.

Specialet rummer både diagnostik og intern medicin samt muligheden for at dygtiggøre sig i invasive indgreb som pericardiocenteser, ballonudvidelser, højresidig hjertekatherisering samt perkutane indgreb på hjerteklapperne.

Der er en god tradition for forskning indenfor specialet, så der er gode muligheder i den retning, hvis man er interesseret, men forskningsinteressere er dog ikke et krav for at blive kardiolog.

Fælles introduktionsuddannelse i intern medicin i Region Syd

Introduktionsuddannelsen er fælles for de 9 intern medicinske specialer. Det betyder, at du efter gennemført introduktionsuddannelse er kvalificeret til at søge hoveduddannelse i et af de 9 specialer.

Find information om den fælles intern medicinske introduktionsuddannelse

Hoveduddannelsesstillinger

Der opslås 7 hoveduddannelsesstillinger i kardiologi årligt i Region Syddanmark med tiltrædelse henholdsvis 1. marts og 1. september.

Find ledige hoveduddannelsesstillinger på sundhedsjobs.dk

Opret din egen jobagent, så får du besked, når der er nye opslag.

 

Kontakt

Lone Flø

Specialkonsulent

Koncern HR, Sundhedsuddannelser


23 35 65 91 Kontakt
APPFWU01V