Gå til indhold

Den lægelige videreuddannelse


Den Lægelige VidereuddannelsepilIntern medicin: Fælles introduktionsuddannelse

Intern medicin: Fælles introduktionsuddannelse

Vil du være intern mediciner?

Kan du lide at bruge hovedet og løse mysterier, og er du til akutte situationer hvor de rette handlinger kan gøre forskellen på liv og død, så skal du vælge en introduktionsstilling i intern medicin. Her får du mulighed for at opleve en varieret hverdag der strækker sig fra hyperakutte tilstande til langvarige kroniske forløb for både unge og ældre patienter.
Vagtarbejdet byder på en utrolig bred palette af akutte intern medicinske tilstande, hvorimod stuegang og ambulatoriearbejde giver mere tid til fordybelse.
Specialerne inden for intern medicin favner bredt. Der er både noget for dem der kan lide praktiske håndgreb som for eksempel endoskopi, paracentese og invasive behandlinger, dem der vægter kontakten til patienter og pårørende, dem der kan lide at diagnosticere og fordybe sig i udredning ud fra objektive undersøgelser og paraklinik, og dem der finder glæde ved at finde den optimale farmakologiske behandling. For dem der kan lide apparater er der også bred mulighed inden for intern medicin da der både arbejdes med dialyseapparater, diverse apparater til luftvejshåndtering og ventilering, insulinpumper m.fl. Ultralyd udgør tiltagende en større del af det intern medicinske arbejde inden for flere subspecialer. På mange af afdelingerne er der også stor forskningsaktivitet.
Kort sagt intern medicin har lidt til enhver smag. Udrede, udvikle, helbrede, lindre og trøste. Du kan vælge en introduktionsstilling hvor du får mulighed for indblik i flere intern medicinske subspecialer, eller du kan vælge at fordybe dig i et enkelt eller få subspecialer. Alle gennemførte intern medicinske introduktionstillinger kvalificerer dig formelt til at søge lige præcis den intern medicinske hoveduddannelsesstilling du måtte ønske i de 9 intern medicinske specialer: endokrinologi, gastroenterologi og hepatologi, geriatri, hæmatologi, infektionsmedicin, kardiologi, lungesygdomme, nefrologi og reumatologi. 

 

Introduktionsstillinger i Region Syd 

Der opslås løbende, afhængig af hvornår de er ledige, et varierende antal introduktionsstillinger i intern medicin. Det er de intern medicinske afdelinger, både de brede intern medicinske afdelinger men også de konkrete intern medicinske afdelinger, der opslår stillingerne.

Som udgangspunkt opslås nedenstående antal introduktionsstillinger i Region Syddanmark: 
 

38 i-stillinger på OUH, Odense Universitetshospital
11 i-stillinger på OUH, Svendborg Sygehus
15 i-stillinger på SLB, Kolding
11 i-stillinger på SLB, Vejle
10 i-stillinger på SHS, Aabenraa
10 i-stillinger på SHS-Sønderborg, og
22 i-stillinger på SVS, Esbjerg
 

Se stillingsopslag og hvilke muligheder de enkelte stillinger byder på sundhedsjob.dk

 

 

 


Siden er sidst opdateret 27-5-2021
HR Sundhedsuddannelser

Adresse: Boulevarden 76, 3. sal, 7100 Vejle, EAN 5798002571035 Personref cal@rsyd.dk. Email: videreuddannelsen@rsyd.dk   Tilgængelighedserklæring