Gå til indhold
Den lægelige videreuddannelse Til Region SyddanmarkTil forsiden

Den Lægelige VidereuddannelsepilIntern medicin: Fælles introduktionsuddannelse

Intern medicin: Fælles introduktionsuddannelse

Vil du være intern mediciner?

Hvis du brænder for behandling af medicinske sygdomme uden kirurgisk diagnostik med ved behandling og udforskning af sygdomme der udspiller sig i de indre organer skal du vælge at blive internmediciner.

Næsten alle medicinske patienter indlægges akut. På de intern medicinske modtageafdelinger foregår den initiale diagnostik, behandling og evt. viderevisitation til specialiserede afsnit/afdelinger. Enhver speciallæge i intern medicin skal derfor kunne varetage den initiale diagnostik og behandling af almindelige medicinske sygdomme. 

Introduktionsuddannelsen er fælles for de intern medicinske specialer. Efter gennemført introduktionsuddannelse i Intern medicin er man formelt kvalificeret til at søge hoveduddannelse i de 9 intern medicinske specialer: endokrinologi, gastroenterologi og hepatologi, geriatri, hæmatologi, infektionsmedicin, kardiologi, Lungesygdomme, nefrologi og reumatologi. 

 

Introduktionsstillinger i Region Syd 

Der opslås 105 introduktionsstillinger i intern medicin årligt i Region Syd. Det er de intern medicinske afdelinger, der opslår stillingerne.

Introduktionsstillingerne i Region Syddanmark fordeler sig som følger: 30 i-stillinger på Odense Universtiteshospiatl, 11 i-stillinger på OUH, Svendborg Sygehus, 25 i-stillinger på Sygehus Lillebælt, 17 i-stillinger på Sygehus Sønderjylland og 22 i-stillinger på Sydvestjysk Sygehus.

Du kan finde opslagene via  Sundhedsjobs

 

 

 


Siden er sidst opdateret 19-10-2020
HR Sundhedsuddannelser

Tilgængelighedserklæring