Gå til indhold
Den lægelige videreuddannelse Til Region SyddanmarkTil forsiden

Den Lægelige VidereuddannelsepilIntern medicin: Fælles introduktionsuddannelse

Intern medicin: Fælles introduktionsuddannelse

Vil du være intern mediciner?

Hvis du brænder for behandling af medicinske sygdomme uden kirurgisk diagnostik med ved behandling og udforskning af sygdomme der udspiller sig i de indre organer skal du vælge at blive intern mediciner.

Næsten alle medicinske patienter indlægges akut. På de intern medicinske modtageafdelinger foregår den initiale diagnostik, behandling og evt. viderevisitation til specialiserede afsnit/afdelinger. Enhver speciallæge i intern medicin skal derfor kunne varetage den initiale diagnostik og behandling af almindelige medicinske sygdomme. 

Introduktionsuddannelsen er fælles for de intern medicinske specialer. Efter gennemført introduktionsuddannelse i intern medicin er man formelt kvalificeret til at søge hoveduddannelse i de 9 intern medicinske specialer: endokrinologi, gastroenterologi og hepatologi, geriatri, hæmatologi, infektionsmedicin, kardiologi, lungesygdomme, nefrologi og reumatologi. 

 

Introduktionsstillinger i Region Syd 

Der opslås 105 introduktionsstillinger i intern medicin årligt i Region Syd. Det er de intern medicinske afdelinger, der opslår stillingerne.

Introduktionsstillingerne i Region Syddanmark fordeler sig som følger: 30 i-stillinger på Odense Universtiteshospiatl, 11 i-stillinger på OUH, Svendborg Sygehus, 25 i-stillinger på Sygehus Lillebælt, 17 i-stillinger på Sygehus Sønderjylland og 22 i-stillinger på Sydvestjysk Sygehus.

Du kan finde opslagene via  Sundhedsjobs

 

 

 


Siden er sidst opdateret 14-4-2021
HR Sundhedsuddannelser

Tilgængelighedserklæring