Gå til indhold

Den lægelige videreuddannelse

Den Lægelige VidereuddannelsepilIntern medicin: Infektionsmedicin

Intern medicin: Infektionsmedicin

Som infektionsmediciner, arbejder du med både kendte og sjældne infektionssygdomme.

I specialet, som er et tværgående klinisk speciale, varetages undersøgelse og behandling af patienter med hjemlige og importerede infektionssygdomme hos både immunkompetente og immundefekte personer. Specialet rådgiver omkring forebyggelse af infektioner af betydning for den almindelige folkesundhed og yder lægefaglig rådgivning vedrørende profylaktiske foranstaltninger i forbindelse med udlandsophold. Specialet varetager desuden overvågning og beredskab over for infektionssygdomme og biologisk terrorisme. Der varetages uddannelse og forskning inden for de infektionsmedicinske sygdomme.  

Eksempler på infektionsmedicinske sygedomme:  HIV, AIDS, SARS, COVID, Fugleinfluenza, West Nile virus, Hanta virus, Nipah virus, Hendra virus m.fl.

Fælles introduktionsuddannelse i intern medicin i Region Syd

Introduktionsuddannelsen er fælles for de 9 intern medicinske specialer. Det betyder, at du efter en gennemført introduktionsuddannelse er kvalificeret til at søge hoveuddannelse i et af de 9 specialer.
Her finder du informationer om den fælles intern medicinske introduktionsuddannelse

Hoveduddannelsesstillinger i Region Syd 

Der opslås 2 hoveduddannelsesstillinger i infektionsmedicin årligt med tiltrædelse henholdsvis 1. marts og 1. september.

Find ledige hoveduddannelsesforløb på sundhedsjobs.dk. Opret din egen jobagent, så får du besked når der er nye opslag. 

 


Siden er sidst opdateret 21-6-2021
HR Sundhedsuddannelser

Adresse: Boulevarden 76, 3. sal, 7100 Vejle, EAN 5798002571035 Personref cal@rsyd.dk. Email: videreuddannelsen@rsyd.dk   Tilgængelighedserklæring