Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT |

Lægeligvidereuddannelseforløb

Neurokirurgi

Som neurokirurg specialiserer du dig i at operere i hjernen og i ryggen omkring rygmarven.

En neurokirurg diagnosticerer og behandler lidelser i nervesystemet kirurgisk samt laver opfølgning og forebyggelse af medfødte og erhvervede lidelser både hos børn og voksne.

De fleste neurokirurger vælger at specialisere sig indenfor enten hjerneoperationer eller rygoperationer, men alle neurokirurger kan begge dele.

Neurokirurger er specialister indenfor blandt andet hjernekræft, hjernedød, alle former for operationer på ryghvirvler, prolapser, nerver og svulster i ryggen, operation af karmisdannelser og udposninger på hjernens kar, behandling af for højt (eller for lavt) tryk i kraniet, neurostimulation med elektroder både i hjernen, på rygmarven og på nerverne ude i kroppen, epilepsikirurgi, smertekirurgi, operationer for hjerneblødninger – også de blødninger, som opstår efter ulykker.

Neurokirurger opererer medfødte misdannelser i hjernen, eller af selve kraniet. Nogle børn fødes med en forkert kranieform, og da kan man save kraniet i små stykker og sætte det rigtigt sammen igen, mens babyen ligger og sover i narkose.

Neurokirurger er også specialister indenfor skader på ryggen og nakken efter ulykker og benyttes derfor til at vurdere både de akutte – og senfølgerne på nervesystemet efter disse.

Introduktionsstillinger i Region Syd

Der opslås årligt 2 introduktionsstillinger i neurokirurgi i Region Syddanmark. Det er sygehusene, der opslår introduktionsstillinger.

Find ledige introduktionsstillinger på sundhedsjob.dk

Hoveduddannelsesstilling i Region Syd og Region Nord

Der opslås 1 hoveduddannelsesstilling i neurokirurgi årligt i samarbejde med Region Nord med tiltrædelse 1. januar.

Find ledige hoveduddannelsesforløb på sundhedsjob.dk. Opret din egen jobagent, så får du besked, når der er nye opslag.

 Siden er sidst opdateret 18-8-2021
HR SundhedsuddannelserAdresse: Boulevarden 76, 3. sal, 7100 Vejle, EAN 5798002571035 Personref cal@rsyd.dk. Email: videreuddannelsen@rsyd.dk   Tilgængelighedserklæring