Gå til indhold
Den lægelige videreuddannelse Til Region SyddanmarkTil forsiden
Den Lægelige VidereuddannelsepilIntern medicin: Infektionsmedicin

Intern medicin: Infektionsmedicin

Som infektionsmediciner, arbejder du med både kendte og sjældne infektionssygdomme.

I specialets som, er et tværgående klinisk speciale, varetages undersøgelse og behandling af patienter med med hjemlige og importerede infektionssygdomme hos både immunkompetente og immundefekte personer. Specialet rådgiver omkring forebyggelse af infektioner af betydning for den almindelige folkesundhed og yder lægefaglig rådgivning vedrørende profylaktiske foranstaltninger i forbindelse med udlandsophold. Specialet varetager desuden overvågning og beredskab over for infektionssygdomme og biologisk terrorisme. Der varetages uddannelse og forskning inden for de infektionsmedicinske sygdomme.  

Eksempler på infektionsmedicinske sygedomme:  HIV, AIDS, SARS, COVID, Fugleinfluenza, West Nile virus, Hanta virus, Nipah virus, Hendra virus  m.fl.

Introduktionsstillinger i Region Syd

Der er dimensioneret 105 introduktionsstillinger i de 9 intern medicinske specialer i Region Syd. Det er sygehusene, der opslår introduktionsstillinger.

Find ledige introduktionsstillinger på sundhedsjob.dk

Hoveduddannelsesstillinger i Region Syd 

Der opslås 2 hoveduddannelsesstillinger i infektionsmedicin årligt med tiltrædelse henholdsvis 1. marts og 1. september.

Find ledige hoveduddannelsesforløb på sundhedsjobs.dk. Opret din egen jobagent, så får du besked når der er nye opslag. 

 


Siden er sidst opdateret 7-4-2021
HR Sundhedsuddannelser

Tilgængelighedserklæring