Gå til indhold
Den lægelige videreuddannelse Til Region SyddanmarkTil forsiden

Plastikkirurgi

Som plastikkirurg skal du kunne tænke ud af boksen, være løsningsorienteret og kreativ og være stærk i samarbejde og kommunikation. (mit forslag ;o) )

Plastikkirurgi omfatter profylakse, diagnostik, behandling og kontrol af forskellige sygdomme og knytter sig ikke til specifikke organsystemer eller specielle sygdomme, som de fleste andre specialer. (overskrift på nuv. side)

Selv om mange operative indgreb er standardiserede, kan man som plastikkirurg blive præsenteret for omfattende defekter, hvor standardoperationer ikke er anvendelige, og hvor plasstikkirurgens sans for form og funktion kommer til udtryk i individualiserede løsninger på det specifikke problem.

De væsentligste opgaver inden for det plastikkirurgiske område er at kunne applicere de optimale operationsmetoder og behandlingsprincipper til rekonstruktion eller korrektion af legemsområder, der er ødelagte af sygdom, behandling, traumer, fejludvikling eller aldersforandringer.

I e tspeciale med funktion i såvel primær- som sekundærsektoren med direkte patienttilgang og henvisninger fra andre specialer har den plastikkirurgiske speciallæge en kontinuerlig og integreret anvendelse af kompetencer som samarbejde og sundhedsfremmer. Kompetencerne inden for kommunikation er også afgørende for tilfredsstillende dialog med patienter og pårørende i kritiske livssituationer.

Introduktionsstillinger i Region Syd

Der opslås årligt 6 introduktionsstillinger i Plastikkirurgi i Region Syd. Det er sygehusene, der opslår introduktionsstillinger.

Find ledige introduktionsstillinger på sundhedsjob.dk

Hoveduddannelsesstillinger i Region Syd 

Der opslås 3 hoveduddannelsesstillinger i Plastikkirurgi årligt med tiltrædelse henholdsvis 1. marts og 1. september.

Find ledige hoveduddannelsesforløb på sundhedsjobs.dk. Opret din egen jobagent, så får du besked, når der er nye opslag.

 


Siden er sidst opdateret 18-9-2020
Sundhedsuddannelser

Tilgængelighedserklæring