Gå til indhold

Den lægelige videreuddannelseSpecialer

På denne side kan du se en oversigt over de specialer, der helt eller delvist udbyder uddannelsesstillinger i i Grønland.

KBU og almen medicin

Grønlands Sundhedsvæsen opslår KBUforløb (2 x 6 måneder), samt introduktionsstillinger (6 eller 12 måneder) og hoveduddannelsesstillinger i Almen medicin (54 måneder). Uddannelserne foregår for størstedelens vedkommende på Dronning Ingrid Sundhedscenter (DIS) og Dronning Ingrid Hospital (DIH), begge i Nuuk. Fase 3 i den almen medicinske hoveduddannelse foregår ofte på et af regionssygehusene i Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut og Qaqortoq, og i enkelte tilfælde udbydes der også introduktionsstillinger på et regionssygehus.

Kontaktpersoner:
Uddannelsesansvarlig overlæge Gert Mulvad, gm@peqqik.gl 
Chefdistriktslæge Jesper Olesen, jeol@peqqik.gl

Gynækologi-obstetrik

DIH kan indgå i introduktionsuddannelse for gynækologi-obstetrik med 6 af de 12 måneder. Opslaget sker i hvert enkelt tilfælde efter aftale om samarbejde med en gynækologisk afdeling i Region Syd (evt. Region Nord eller Øst) om at kunne bidrage med de øvrige 6 måneder. DIH er desuden godkendt til at kunne indgå i H-forløb med 6 måneders kirurgi (fase 1) og 2 x 6 måneders gynækologi (fase 2 og fase 4).

Intern medicin

DIH kan varetage et fuldt Introforløb i de interne medicinske specialer (12 måneder). DIH vil desuden efter særlig aftale og godkendelse ad hoc kunne indgå i H-forløb i enkelte interne medicinske specialer med ophold af typisk 6 måneders varighed. 

Kirurgi

DIH kan varetage en fuld introduktionsuddannelse i kirurgi (12 måneder). DIH er desuden godkendt til at kunne indgå i H-forløb med 2 x 12 måneder 

Samfundsmedicin

Landslægeembedet kan varetage en fuld introduktionsuddannelse i samfundsmedicin (12 måneder) og er også godkendt til at kunne indgå i et H-forløb med 18 måneder.

Øvrige specialer

Efter aftale.

 


Siden er sidst opdateret 30-6-2021
HR Sundhedsuddannelser

Adresse: Boulevarden 76, 3. sal, 7100 Vejle, EAN 5798002571035 Personref cal@rsyd.dk. Email: videreuddannelsen@rsyd.dk   Tilgængelighedserklæring