Gå til indhold

Den lægelige videreuddannelseTil Region SyddanmarkTil forsiden


Specialer

KBU og Almen medicin:

Grønland kan fuldt ud varetage såvel hele KBUuddannelsen (2 x 6 måneder), som hele introduktions-uddannelsen (6 eller 12 måneder) og hele hoveduddannelsen i Almen medicin (54 måneder). Uddannelsesstillingerne opslås af det grønlandske sundhedsvæsen og foregår for størstedelens vedkommende på Dronning Ingrid Sundhedscenter (DIS) og Dronning Ingrid Hospital (DIH), begge i Nuuk. Fase 3 i hoveduddannelsen foregår ofte på et af regionssygehusene i Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut og Qaqortoq, og i enkelte tilfælde udbydes der også introduktionsstillinger på et regionssygehus.
 

Kontaktpersoner:

Uddannelsesansvarlig overlæge Gert Mulvad, gm@peqqik.gl 
Chefdistriktslæge Jesper Olesen, jeol@peqqik.gl


Gynækologi-obstetrik:

DIH kan indgå i introduktionsuddannelse for gynækologi-obstetrik med 6 af de 12 måneder. Opslaget sker i hvert enkelt tilfælde efter aftale om samarbejde med en gynækologisk afdeling i Region Syd (evt. Region Nord eller Øst) om at kunne bidrage med de øvrige 6 måneder. DIH er desuden godkendt til at kunne indgå i H-forløb med 6 måneders kirurgi (fase 1) og 2 x 6 måneders gynækologi (fase 2 og fase 4).

Intern medicin:

DIH kan varetage et fuldt I-forløb i de interne medicinske specialer (12 måneder). DIH vil desuden efter særlig aftale og godkendelse ad hoc kunne indgå i H-forløb i enkelte interne medicinske specialer med ophold af typisk 6 måneders varighed.

Kirurgi:

DIH kan varetage en fuld introduktionsuddannelse i kirurgi (12 måneder). DIH er desuden godkendt til at kunne indgå i H-forløb med 2 x 12 måneder (afventer et revideret uddannelsesprogram efter nyeste målbeskrivelse).

Samfundsmedicin:

Landslægeembedet kan varetage en fuld introduktionsuddannelse i samfundsmedicin (12 måneder) og er også godkendt til at kunne indgå i et H-forløb med 18 måneder.

Øvrige specialer:

Efter aftale.
 

Kontaktperson:

Helle Guldager Aaskoven, hga@rsyd.dk
Den Lægelige Videreuddannelse, Region Syddanmark


Siden er sidst opdateret 20-4-2021
Sundhedsuddannelser